RO
Close


I'M WINERY

I'M ITALIAN IDENTITY

ISTORIA

I'M WINERY, WINE AND MUCH MORE...

history/01g.jpg

INTALNIREA

Ne-am cunoscut pentru prima data in aprilie 2016, la Moscova, la o Expozitie de Construcții. Vladimir, un om de afaceri moldovean în sectorul mobilier, design și feronerie și Claudio, un manager export italian al unei rețele de companii producătoare din același sector.
Fiind amândoi curioși, originali și destul de deschiși, am creat imediat o legătură și am început să colaborăm după doar câteva zile.
Noi călătorim mult in scopuri de serviciu, pentru muncă. Vindem produse italiene de calitate din Rusia pina in America de Sud, in Orientul Mijlociu, Europa și Magreb. Pe 5 septembrie 2017 am fost împreună la Almata, în Kazahstan, pentru un eveniment organizat de Agenția Italiana de Comerț.

history/02g.jpg

SCANTEIA

Pasiunea lui Claudio pentru vin (el este membru al Asociatiei Italiene de Somillieri) ne aduce într-o seară la un splendid magazin cu degustare de vinuri din centru. Tânărul de la bar ne sugereaza să incepem cu un vin nou, tocmai livrat: unul dintre cele mai bune Sauvignon blanc din lume (din regiunea Marlborough, Noua Zeelandă). Suntem curioși, hai să încercăm! Seara continuă prin testarea vinurilor locale. Gustăm un vin roșu kazac, produs in colaborare cu un vinificator italian. Ne fascinează ... este scânteia de unde începe totul!

imwinery history spark
history/ideag.jpg

IDEEA

Vine Crăciunul, ne felicitam reciproc, ne dorim urări de bine. Vladimir spune că trebuie să ne vedem ... are o idee care îi învârte creerul.
Ne-am întâlnit din nou în Rusia în aprilie 2018. Cu o viziune uimitoare am analizat posibilitatea de a produce împreună vin în Moldova, o țară cu o tradiție a vinului milenara. Un stat mic în care se găseste cea mai mare galerie subtereana de vin din lume!

history/04g.jpg

CE FACEM?

Ne trebuia să găsim în Italia un enolog bun care ar fi dorit să ne urmeze proiectul. Ne doream să producem vinul nostru in Moldova, conform tehnicii italiane. Am început să-i sunăm pe prietenii noștri, somilleri, producători, dealeri ... Ne doream să găsim pe cineva bine informat, cu experiență, motivat și dispus să călătorească.
Ne-am întâlnit din nou la Expozitia de Mobila din Milano, unde am planificat intalnirea cu doi vinificatori italieni promițători: Davide, un mic producător din Valtellina și Lorenzo, un vinificator cu experiență în Toscana, Sicilia și in strainatate.
Am plecat pe 19 iulie 2018: Claudio și Davide din Milano, Lorenzo din Roma. La Chișinău, Vladimir ne aștepta pentru a începe să exploram crame, plantatii de vita-de-vie, degustări, descoperind o țară care ne-a uimit.

WHAT DO WE DO
history/9g.jpg

CERCETAREA

Turul nostru a început din centrul capitalei Moldovei, unde am vizitat o mulțime de localuri și am degustat mult și mult vin ...

Zilele următoare călătorim prin Moldova, scrutam tara in lung si in lat. Trebuie să vedem cum se cultivă vița-de-vie și cum funcționează vinăriile în această țară. Căutăm terenuri pentru a cultiva cu ideile noastre, începând de la zero, podgorii închiriate, donatori de struguri și cineva care poate lucra pentru noi, în vederea instalarii producerii noastre. Vizităm cele mai importante vinării din Moldova.

history/19g.jpg

TERENUL NOSTRU

Timp de șase luni am căutat terenul nostru ideal. Lorenzo și Davide ne-au explicat că, pentru a face un vin de excelență, avem nevoie de un teren cu o expunere perfectă la soare, dacă este posibil, nu plat pentru a preveni stagnarea apei și, evident, cu elemente minerale bune de analiză. Din partea noastră ne-am dorit un teren ușor de accesat și – evident - la un preț accesibil. Așa că am început un lung proces de cercetare, eșantionări, teste de teren, analize ...

history/44g.jpg

PRIMELE VINURI

Concomitent, am continuat cercetarea noastra și selecția de parteneri de încredere, calificați și capabili sa colaboreze cu specialiștii noștri. Conlucrarea in echipă în selecția celor mai bune materii prime a fost fundamentală pentru a pune bazele unui proiect excelent. In octombrie 2018, în cadrul Zilei Naționale a Vinului, am vizitat și am contactat si alte vinarii.

Datorita prietenilor de la vinaria In Vino Veritas din Lecco (nu știam încă, dar ei urmau sa devina primii noștri importatori italieni), în noiembrie am vizitat Festivalul Vinului Merano din Italia și o importantă crama din Trento. Călătoria a fost magică ... A fost începutul unor colaborări importante!

history/56g.jpg

PROIECTUL I’M WINERY

De asemenea, trebuie să începem să ne gândim la un nume pentru crama noastră. Avem nevoie de ceva care să conecteze Italia și Moldova cu ceva internațional ... “I” de la Italia, “M” de la Moldova, uniți prin apostrof pentru a forma una dintre primele noțiuni de engleză: I’M. Frumos .... (Mulțumesc Mariele!) Numele este decis, acum trebuie să dezvoltăm grafica. Imperative sunt simplitatea și posibilitatea de a transmite această colaborare între Italia și Moldova. Super Bruno atinge ținta. Logo-ul “I’M” este născut, minimalist, elegant și în conformitate cu viziunea și sloganurile noastre: „Sunt „IDENTITATE ITALIANĂ ”și SUNT„ VINARIE, VIN ȘI MAI MULT DECAT ATAT ”. Primul întruchipează pe deplin colaborarea dintre cele două țări: pe pământul moldovenesc vom produce vin cu identitate italiană, adică know-how-ul, tehnica și creativitatea prin care se distinge Italia - într-o țară legată istoric de băutura lui Bacchus. Al doilea pentru a clarifica imediat că nu vom produce doar vin: pe lângă o pivniță de avangardă, vom construi o mică stațiune care să găzduiască amatorii de vinuri din toată lumea. Vom conecta sinergii și cu alți producători italieni .... un proiect 360 ° între Italia și Moldova! Începem să ne axam pe sticle, etichete, cutii și materiale promoționale….

history/58g.jpg

ULTIMELE DETALII

Începând cu Crăciun 2018, au mai avut loc alte câteva călătorii. A trebuit să încercăm vinurile, să definim ultimele detalii pentru cutii, etichete, traduceri ... ..sa alegem dopurile ... mai lipsea puțin!

history/51g.jpg

PANA AICI!

Aceasta este povestea noastră până astăzi. De acum înainte, pe măsură ce citiți, veți face parte și Dvs. din povestea noastră ... RAMANETI CONECTATI!I'M WINERY

wine and
much more...